پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1404/02/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

بیماری واگیر آنفلوانزا و سرماخوردگی با وجود شباهت‌ها ولی تفاوت‌هایی نیز با هم دارند و در مجموع خیلی از افراد این دو بیمای ر را با هم اشتباه می‌گیرند.

بیماری واگیر آنفلوانزا و سرماخوردگی با وجود شباهت‌ها ولی تفاوت‌هایی نیز با هم دارند و در مجموع خیلی از افراد این دو بیمای ر را با هم اشتباه می‌گیرند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ در سرما خوردگی معمولی فرد دچار ناخوشی و خشونت در گلو، آبریزش و یا گرفتگی بینی می‌شود در حالی که دوره‌های تب و لرز شدید، سردرد و درد عضلات، ضعف و بیحالی از علائم آنفلوانزا است.


دکتر اعظم دلیری متخصص اطفال مرکز شبانه روزی شهر لیکک در گفت و گو با خبرنگار وب دا، با تاکید بر اینکه آنفلوانزا بیماری حاد است، گفت: تب شدید، قرمزی چشم، سردرد، کوفتگی و درد در عضلات، اسهال و استفراغ و در نهایت عفونت از جمله علائم این بیماری است.


کودکان بالای 6 ماه تا 6 سال(59 ماهه) حتما واکسن دریافت کنند


این متخصص اطفال مرکز شبانه روزی شهر لیکک اظهار داشت: فصل آنفلوانزا از ابتدای مهرماه آغاز و تا تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و توصیه می‌شود در ماه‌های مهر و آبان افراد بالای ۶ ماه سالانه واکسن آنفولانزا دریافت کنند.


دکتر دلیری با بیان اینکه کودکان بالای ۶ ماه تا ۶ سال(۵۹ ماهه) به طور حتم واکسن دریافت کنند، ادامه داد: این واکسن بویژه برای افراد مستعد ابتلا به آنفلوانزا از جمله تمام کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، افراد ۵۰ سال و بالاتر، بیماران دارای نقص ایمنی یا سرکوب ایمنی به هر دلیل، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی از جمله (آسم و..) ،قلبی، عروقی، کلیوی،کبدی، عصبی، هماتولوژیک و همچنین بیماری‌های متابولیک مانند دیابت، خانم‌های باردار و یا خانم‌های که در فصل پاییز و زمستان احتمال باردار شدن دارند، توصیه می‌شود.


کسانی که نسبت به تخم مرغ آلرژی دارند سراغ واکسن نروند


وی با تاکید بر اینکه کسانی که نسبت به تخم مرغ آلرژی دارند نباید سراغ واکسن بروند، تصریح کرد: تمام افرادی که در سال‌های گذشته این دارو را استفاده و دچار مشکل شده‌اند بهتر است تزریق نکنند و کسانی که نسبت به تخم مرغ آلرژی دارند هم به هیچ عنوان نباید سمت این واکسن بروند و در آخر افرادی که دچار سندروم شلی عضلات هستند هم جز گروهی بوده که مصرف واکسن آنفلوانزا به آنها توصیه نمی‌شود.


دکتر دلیری با اشاره به اینکه واکسن آنفلوانزا در ۹۵ درصد کودکان موثر بوده و آنان را از ویروس بیماری در امان نگه می‌دارد، خاطرنشان کرد: در افراد مسن‌تر حدود 50 تا 60 درصد ایمنی دارد و والدین آگاه باشند کودکان به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنشان تحمل ویروس آنفلوانزا را به تنهایی ندارند به همین سبب توصیه می‌شود کودکان این واکسن را قبل از شروع سرما تزریق کنند.


مقدار دوز مصرفی واکسن


 وی با با بیان اینکه در افراد زیر ۳ سال (۶ ماه تا ۳۵ ماه) نصف واکسن( 0.25 سی سی) و برای افراد ۳ سال و بالاتر واکسن کامل (0.5 سی سی )تزریق گردد، خاطر نشان کرد: واکسن های موجود در ایران به روش عضلانی تزریق می شوند که برای بزرگسالان و بچه های بزرگ عضله دلتوئید و در شیرخواران و بچه های کوچک قسمت انترولترال ران محل مناسب تزریق هستند.


این پزشک متخصص اطفال ابراز کرد: عفونت ریه از عوارض عمده بیماری آنفلوانزا بوده که می‌تواند ناشی از خود ویروس و یا باکتری‌های دیگر باشد و عفونت ریه مهمترین علت بستری و مرگ ناشی از بیماری است و متخصصان به والدین توصیه می‌کنند با شروع فصل مدرسه‌ها فرزندان خود را واکسینه کنند.


دکتر دلیری در پایان تاکید کرد: اگر فردی واکسن آنفلوانزا تزریق کند نباید توقع داشته باشد سرماخوردگی به سراغش نیاید.


انتهای پیام/مسلم دردارنژاد